Mojito má nové nožičky

08. 12. 2021

Po tůůůůůze dlouhé době se ozýváme s informacemi o Mojitově pozitivním vývoji. Prošli jsme si s ním těžkou cestou, ale konečně došli k vytouženému závěru. Mojito má konečně své nožičky!

A jak to celé probíhalo? No bylo to o nervy!

Jelikož operace je svého druhu jedinečná v České republice, pan doktor nechtěl nic podcenit. Na začátku jsme mysleli, že nožičky nebude těžké nasadit hned, ale nebylo to tak. Muselo se počkat až Mojito dokončí růst a jeho kosti zesílí.

Když se konečně zadařilo a Mojito přestal měnit váhu (a to i do šířky, protože jeho adoptivní maminky ho mají veeeeeeeelmi rády), přišel na řadu rentgen a spolupráce s AnyoneGo a jejich vývojářem. Ten pomohl navrhnout 3D model nových nožiček spolu s odborným dozorem pana veterináře.

Jenže potom přišla další komplikace: COVID

Firma, která měla pro Mojita nožičky vyrobit, omezila výrobu a my se tak dostali do svízelné situace, protože existuje jen velmi málo firem, které to zvládnou. Covid zasáhl všechny, na Seznam Zprávách si o tom můžete přečíst také článek.

Takže jsme čekali a čekali a čekali.

Až se jednoho dne konečně podařilo obnovit výrobu a firma vyrobila titanové nožičky pro Mojita. Následovaly opět rentgeny a kontroly. A osudná operace přišla! A dopadla skvěle, alespoň zatím to tak vypadá.

Teď čeká Mojita 6 týdnů rekonvalescence a hojení

Mojito si na nožičky zvykl rychle a dokáže na nich chodit, zatím je ale nesmí ještě moc používat, nejprve musí zůstat hezky v klidu. Jemu to teda zas až tak moc nevadí, zato jeho maminky jsou trošku moc pečující. Takže když si Mojito zakřičí, okamžitě k němu běží ve dne i v noci a hladí ho, aby mu bylo dobře. No má je dokonale omotané okolo pacičky, co na to říct jiného.

Celá operace včetně konzultací, rentgenů, kontrolních testů a dokonce dvou chirurgů při samotném zákroku vyšla na 49998,14 Kč, v ceně je zahrnutá také pooperační péče, kontroly, hospitalizace a další konzultace stavu až do úplného zahojení. Samotné protézky stály 50000,01 Kč.

Mojita po zahojení čeká ještě jedno vylepšení a to násady od AnyoneGo, které se nasadí na titanové protézky.

Přemýšlíme, jestli k nim rovnou nenechat vytisknout také nádržky na mlíčko s pumpičkou jako to mají Američani na fotbale. Prý by to šlo. 🙂

Mnohokrát vám děkujeme za přízeň a budeme dál informovat o jeho rekonvalescenci a jak pokračuje vývoj plastových násadek.

Aktuality

Další trápení pana Kdovíka | Měsíčník Handipetu

30. 06. 2024 - V červnu jsme se rozhodně nenudili, děla se spousta věcí, a proto i dnešní článek bude o...

Přijďte 27. 7. dobrovolničit!

27. 06. 2024 - Poslední červencovou sobotu nás čeká další dobrovolnický den pro veřejnost! Přijeďte se...

Dobrovolnické dny se vrací! Potkáme se v červnu?

17. 05. 2024 - Přijeďte se se s námi potkat a pomozte se vznikem centra pro handicapovaná a týraná zvířata...

Přijali jsme kočičku v kritickém stavu | Měsíčník Handipetu

08. 05. 2024 - V dubnu jsme byli na veterině skoro jako doma. S Langustou tam jezdíme poměrně často kvůli...

Odebírejte náš newsletter

Přihlaste se k odběru zvířecích novinek, které vás dojmou i zahřejí na srdci.

© 2024Pet Heroes z.s., IČO: 01552309, DIČ: CZ01552309, Hlavatého 663/15, 149 00 Praha